Dana Antrikot Ege Yöresinin En İyi Etleri

Dana Antrikot

Izgara Dana Antrikot Tarifi

Malzemeler; 300-350 gr dinlendirilmiş dana antrikot, Tane karabiber, Döküm ve Kömür Izgara

Dana Antrikot

Dana Antrikot

İyi bir antrikot ızgaranın ilk şartı etin kalitesidir

Dana Antrikot Et Kalitesi

İyi bir antrikot ızgaranın ilk şartı etin kalitesidir. Antrikot dananın en lezzetli birkaç bölgesinden biridir. Eti doğru bir şekilde pişirmenin olmazsa olmaz koşulu ise antrikotun dinlenmiş olması ve doğru pişirme yöntemidir.

Izgara et pişirmenin en ideal yöntemi lava taşlı döküm ızgara veya kaliteli bir kömür ızgaradır. Çünkü döküm tavalar, et için gerekli olan 350 – 400 derecelere çıkabilmektedir. Teflon saç veya diğer tavalar, etin doğru bir şekilde mühürlenmesini engelleyecek ve etin suyunu kaybederek kurumasına neden olacaktır.

Sera Restaurant olarak ızgara etlerimizde özel olarak dinlendirilmiş ve vakumlanmış ege yöresi etlerini tercih ediyoruz. İyi bir antrikot etinin herhangi marine işlemine, yağa, baharata ihtiyacı yoktur. İyi bir et müşterisi aradaki farkı hemen fark edebilir.

Etin, “dry aged” denilen sistemle özel dolaplarda 28 gün bekletilmesi ve içerisinde yağ dokusu ona ekstra bir lezzet ve yumuşaklık katar.

Dana Antrikot ızgara pişirme yöntemi

Döküm Izgarada Dana Antrikot

Döküm Izgarada Dana Antrikot

Antrikot ızgara pişirmenin en ideal yolu dinlendirilmiş iyi besicilik ürünü eti doğru yöntemle pişirmektir.  Sera’da 28 gün dinlendirilmiş antrikotumuzu vakumlu özel ambalajından çıkararak 300 – 350 ısıdaki kızgın lava taşlı döküm ızgaramızda 2 dakika mühürlüyoruz. Sonra çevirerek diğer tarafını da 2 dakika mühürledikten sonra pişirmeye devam ediyoruz. Ve Nefis ızgara antrikotunuz hazır.

Hemen Dry aged sistemi ile dinlendirilmiş Dana Antrikot siparişi vermek için : 0212 221 15 66

Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:5 No:495  34384 Şişli / İstanbul

Özel Yetiştirilmiş Dana Irkları

Dana Antrikot

Dana Antrikot

Simental (Simmental)

Anavatanı İsviçre Alpleri olan Simental ırkı et ve süt verimliliği yüksek olan bir ırk olarak bilinir. Doğaya sarı-beyaz ya da kırmızı-beyaz alaca renkleri ile renk katar. Hastalıklara ve parazitlere dayanıklı vücudu et kalitesinin zarar görmesini engeller. Ayrıca adaptasyon yeteneği ve uzun ömürlü oluşu Simental ırkının ünlü bir ırk olmasını destekler.

Zavot

Zavot ırkı ismini Kars ilinin Zavot bölgesinden alır. Türkiye’ye Kafkasya üzerinden göç ettiği düşünülen Montofon ve Simental ırklarının melezlenmesiyle yetiştirilmişlerdir. Yıllık ortalama 1,5 ton süt verimine ulaşan Zavot sığırı besiye alındığında iyi et tutan bir sığır türü olmaktadır.

Şarole (Charolais)

Fransızların et tercihi genelde lezzetten yanadır. Anavatanı Fransa olan Şarole ırkı ise Fransızların bu beklentisine cevap verebilecek bir ırktır. Dünyada ise eti için yetiştirilen besi sığırı Charolais olarak bilinir. Şarole sığır ırkının bütün vücudu kirli beyaz veya koyu krem renklidir. Irkın boynuzlu ve boynuzsuz türlerine rastlamak mümkündür. Büyük cüssesi ve gelişmiş kas yapısı olsa da tembel bir hayvandır. Etinin de dinlenmiş et özelliği taşıması bu ırkı tercih edilen sığır ırkı haline getirmektedir.

Angus (Aberdeen Angus)

İskoçya’nın Aberdeenshire ve Angus bölgelerinin eşsiz yeşilinde otlayan inekler özel bir yöntemle melezleştirilir. Farklı özelliklere sahip sığırların melezi olarak elde edilen Angus ırkı et üretiminde yoğun olarak kullanılan bir sığır türüdür. Dünyada birçok bölge bu ırkı Angus-Aberden olarak tanır. Angus ırkının en önemli özelliği etinin kalitesidir. Angus etinde mermerleşme (yağın kas lifleri arasındaki dağılımı) mükemmeldir.

Brangus:

Amerikalıların yetiştirdiği siyah tüylü, boynuzsuz sığırlardır. Uzun bacaklı, derin ve geniş gövdelidir. Düveleri erken boğaya gelir. Buzağıları ufak doğar ama hızla gelişir, kocaman gövdeli hayvanlar olur. Çok lezzetli eti vardır. Et randımanı çok yüksektir.

Esmer (Montafon):

Anavatanı İsviçre’dir. Aslında Esmer ırk olmasına karşılık Montafon adıyla bilinmektedir.Türkiye’de boz ırk sığırlarla yapılan melezlemelerle Karacabey Montafonu geliştirilmiştir. Bugün bu ırktaki hayvanlar Türk Esmeri denecek kadar ülkemize ait olmuştur. Rengi gümüş renginden koyu esmere kadar değişir. Sırtta açık renk bir çizgi bulunur. Burun ucu, boynuz ucu, kuyruk ucu siyahtır. Çok iri gövdelidirler. Hem süt verimi, hem et verimi çok yüksektir. Besi tutma özelliği en üstün ırklardandır. Türkiye’nin her yerine yayılmıştır. Her iklime ve her bölgeye kolayca uyar.

IZGARALAR

SERA ANA SAYFA

SERA İLETİŞİM

4 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın