Tavuk Şiş Hafif Sağlıklı Izgara Beyaz Et

Tavuk Şiş Hafif Sağlıklı Izgara Beyaz Et

Tavuk Şiş

Tavuk Şiş

Tavuk Şiş

Tavuk şiş ortadoğu bölgesindeki çoğu ülkede yapılıyor tavuk şiş ortadoğunun çoğu yemek kültüründe geçiyor. çoğu yemek kültüründe ana yemek olarak geçiyor aynı zamanda usulüne göre yapılıyor.

Dünya en lezzetli yemekleri  ızgarada ise daha çok lezzetli bir tadı var tavuğu. Zaten tavuk şiş dediğin ızgara usulü yapılır, yanında soğan yenilir. Tavuk şişin içine biberiye soğan ve salça konulup fırına veya ızgaraya atarla.

Zaten çoğu yemek kültüründe tavuğun ve etin yanına hep soğan konulur özelliklede türk adetlerinde tavuk şiş türklerin en sevdiği yemek türlerinden birisi. Yanına gidebilecek en iyi yemek türü ise SİYEZ BULGURU.

Tavuk şişin yanında hangi salata yenilir diyorsanız tabiiki de soğan salatası. Tavuk şiş genellikle Araplarda, Türklerde kürtlerde ve diğer orta doğu ülkelerinde yapılır orta doğunun en lezzetli yemeklerindendir. Tavuk şişin yanına en iyi giden içecek ise ayran veya yoğurttur.

Tavuk Eti

Tavuk eti, evcilleştirilmiş tavuktan elde edilen beyaz bir et çeşidi olup günümüzde en fazla yenen et türlerinden birisidir. Tavuk eti ızgara, yahni, yağda veya fırında kızartma yoluyla hazırlanır.

Tavuk eti
Çevrilmiş, deri dahil
Besin değeri
Enerji 900 kJ (220 kcal)
Karbonhidrat 0 g
Yağ 15 g
Protein 19 g
Su 66 g
A vitamini 41 μg (%5)
Pantotenik asit (Vit. B5) 0.9 mg (%18)
Demir 0.9 mg (%7)
Sodyum 70 mg (%3)
%32 oranındaki kemik hariç.
%13 oranındaki deri ve yağ hariç
tutulursa yağ oranı %6’ya iner.

Oranlar yetişkinler için alınması önerilen oranlardır.

Sağlıklı beslenme açısından beyaz et; hem kaliteli protein, hem düşük ağ, hem de vitamin-mineral içeriği nedeniyle en iyi çeşididir. Tavuk, balık, hindi eti bu gurupta yer alır. Tavuk etinin protein içeriği diğer etlere oranla çok daha yüksektir.

Deniz ürünleri ve özellikler balıklar Omega 3 bakımından daha zengindir ve özellikle gelişim çağındaki çocuklarda tüketimi arttırılmalıdır. Piliç eti, B2, B6, B12 gibi vitaminler ve amino asitler açısından zengin olmasının yanısıra, çocukların ihtiyaç duyduğu demir, çinko ve fosforu da içermektedir.

Çocuk beslenmesinde önemli bir yeri olan proteinler, çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimini de etkilemektedir. Ülkemizde sıklıkla görülen bodurluk kronik bir beslenme yetersizliğidir.

Büyükmekte olan dokuların kaliteli protein gereksinimi anne sütünden sonra büyük bir kısmı hayvansal kaynaklardan sağlanmalıdır. Yeterli ve dengeli bir şekilde alınan proteinler ile bu sorunun önüne geçilebilinir.
Çocuklarda günde ortalama 60-90 gr beyaz et tüketimi önerilmektedir.

Sağlıklı bir birey ne kadar sıklıkla tavuk eti tüketmelidir?

Obezite, diyabet ve kanser gibi çeşitli hastalıklardan korunabilmek için besin çeşitliliğinin sağlanması gereklidir. Et grubu besinlerin içinde de; kırmızı etin yanı sıra çeşitlilik için beyaz etler, yani kanatlı hayvanların etleri ile su ürünlerinin ve yumurtanın da diyete dahil edilmesi gerekir.

Sıklık olarak ise; balıkların haftada 2-3 defa, tavuk ve kırmızı etlerin ise haftada 2’şer defa tüketilmesinde fayda vardır.”

Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat:5 No:495  34384 Şişli / İstanbul

IZGARALAR

SERA ANA SAYFA

SERA İLETİŞİM

1 cevap

Trackbacks & Pingbacks

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın